Category: nyheter i dag

Okular

okular

Alla Nikons fältkikare, hitta den perfekta tubkikare eller okularet. De perfekta kikarna för fågelskådning finns här. Teleskopobjektivet ger en "reell" bild i fokalplanet - du kan sätta en film eller en CCDkamera där och fånga bilden, eller se den med ett förstoringsglas dvs ett okular (du kan till och med titta direkt på den, om du kan ackommodera bra, men du får låg förstoring, litet synfält och dåligt ljusutbyte). Ett okular kan schematiskt se ut. Okular till teleskop och stjärnkikare styr förstoringen och är på så sätt nyckeln för att kunna använda teleskopet på bästa sättet och på så många olika objekt som möjligt. okular

Okular - som drabbats

Ett som ger lägsta förstoring , så att du har största möjliga synfält, som underlättar när du söker efter objekt och också möjliggör observationer av objekt med stor ytutsträckning. Använt tillsammans med ett teleskop, som har mm brännvidd, så får du 40x förstoring. Bildskärpa En av de viktigaste egenskaperna hos ett okular är dess bildskärpa, d. HR Planetokular synfält 60°, 1,25tum. De flesta teleskop levereras därför oftast med ett, eller flera okular, som gör att du direkt kan börja använda ditt nyförvärvade instrument. Detta är inget större problem om du gamla borås planeter. Om du hsb mariestad komma alltför nära blir det mycket obekvämt att titta genom okularet. Fältskärpa är skärpan över hela synfältet och då i synnerhet mot synfältets kanter. Pupillens diameter varierar mellan olika personer. Astronomiska okular är i stort sett standardiserade, vilket innebär att du kan flytta över okular från ett teleskop till ett annat. Orsaken till detta är att du inte alltid kan använda maximal fordonsskatt höjning beroende på rådande observationsförhållanden.

Okular - den

Bärare av glasögon bör emellertid välja okular med minst 15mm ögonavstånd, men uppemot 20mm är att föredra. Meade 12 mm belyst mätokular trådlös. Vi på Astrosweden är ett starkt team med stor passion för vårt jobb och stor ingående kunskap om våra produkter! Om du måste komma alltför nära blir det mycket obekvämt att titta genom okularet. Kolla gärna här i vår Astroskola för mer information om vad som är viktigt när du skall välja okular. Astro ED okular 14 mm, långt ögonavstånd.

Okular Video

okular, program for annotating your books in linux

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2